Astronom popsal UFO jako dvě vedle sebe umístěné zářivky. Někdy kvůli jasné záři splynuly v jednu, chvílemi byly naopak skoro neviditelné. Policie státu Kentucky přijala podle televizní stanice WYMT stovky telefonátů od lidí, kteří hlásili jasný neidentifikovatelný objekt na obloze. Kentucká letecká garda přitom informovala, že v daný čas nezaznamenala ve vzdušném prostoru žádné neznámé objekty.

Epling tvrdí, že objekt se během dvouhodinového pozorování hýbal pouze minimálně, čímž jsou vyloučeny teorie o letadle nebo helikoptéře. Přesnou výškou si nebyl jistý, ale UFO se prý nacházelo nad běžnou letovou hladinou, což značně odporuje tvrzení, že se ve skutečnosti jednalo o osmimetrové solární plavidlo, které se prodává jako hračka pro děti. To by se totiž do takové výšky nemělo dostat. Válcovité UFO tak i nadále zůstává záhadou.

Video

 

BEZ KOMENTÁŘE: Podivná světla nad městem Blue Springs přilákala pozornost médií i ufologů, zřejmě šlo ale o sondy. Zdroj: Youtube.com

Pozorování UFO nad územím USA jsou poměrně častá. Některá se podaří celkem logicky vysvětlit, jako například různobarevná světla nad městem Blue Springs. [celá zpráva]

Video

 

BEZ KOMENTÁŘE: UFO natočené v USA viděli i lidé na Slovensku nebo v Polsku. Zdroj: Youtube.com

Vždy se ale najdou objekty, jejichž původ nevysvětlí ani odborníci. Mezi takové stále patří UFO z konce června. To bylo kromě USA spatřeno i v Polsku nebo na Slovensku.